عبدالکریم سروش؛ عقل٬ آزادی و دمکراسی در اسلام: مقالههای اساسی عبدالکریم سروش
در دو دهه گذشته عبدالکریم سروش پرکارترین و بحثانگیزترین اندیشمند مسلمان ایرانی بوده است. کتاب "عقل، آزادی و دمکراسی در اسلام" خوانندهی انگلیسیزبان را با یازده مقاله از او آشنا میکند.
ادامه →- نوامبر 08, 2013
- ۱ نظر
- احمد صدری, عبدالکریم سروش, محمود صدری
عرفیگرایی فروتنانه
تکاپوی کنونی جنبش سبز ایران برای ساماندهی چارچوب سیاسی و بازتعریف نقش دین در جامعه بازنمای این نکته است که دامنه گفتگوهای ایرانیان بر سر معنای عرفیگرایی تا بسی فراتر از مرزهای دانشگاهی گسترده است.
ادامه →- نوامبر 07, 2012
- بدون نظر
- آلفرد استپان, استنلی هافمن, اسماعیل نوری علا, الکسیس دوتوکویل, جنبش سبز, حقوق بشر, عرفی سازی, عرفی گرایی, پیتر کاتزنشتاین, چارلز تایلور, کلیفورد گیرتس
اسلام و رقص رسانههای جهانی
رسانهها از قدرت انحصاری متولیان سنتی دین کاستهاند و با ساماندهی سپهری بدون کانون و کران، هر کسی را که به رایانهای دسترس دارد توان تاثیرگذاری بر گفتمان دینی دادهاند.
ادامه →- سپتامبر 07, 2012
- بدون نظر
- آنتونی گیدنز, ادوارد سعید, ارجون آپادورای, الجزیره, العربیه, العظمه, بندیکت اندرسن, جیمز لول, خوزه کازانوا, زمان, طلال اسد, مروان کرایدی, ملیکه الارود, میشل فوکو
بازخوانی یک کتاب: “مدرن بودن در ایران”
فریبا عادلخواه در اثر تازهاش "مدرن بودن در ایران" بر آن است تا به شیوهی انسانشناسی اجتماعی حضور اندیشهی تجدد و منش مدرنیسم در ایران پس از انقلاب را آشکار سازد.
ادامه →اسلام ایرانی و سودای فاووستی مدرنیته
فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی توازن قدرت در میدان روابط جهانی را بهم زد و راه و رسم دیپلماسی در دورهی جنگ سرد را دگرگون ساخت.
ادامه →- نوامبر 26, 1997
- بدون نظر
- اسلام ایرانی, اصالت, جهانی شدن, سکولاریسم, شوروی, مدرنیته, هانتینگتون
آیا میتوان اسلام را عرفی کرد؟
امروزه در هر دو جهان تشیع و تسنن، مخالفان اندیشهی عرفی، مشروعیت سیاسی و ارزش اخلاقی عصر تجدد را به چالس کشیدهاند.
ادامه →- نوامبر 23, 1994
- بدون نظر
- ارنست گلنر, اسلام, سکولاریسم, سید جمال الدین اسدآبادی, عرفی گرایی, علی شریعتی, لئونارد بایندر, محمد اقبال